Seker.fforum.biz
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Seker.fforum.biz


 
AnasayfaAnasayfa  Son KonularSon Konular  Latest imagesLatest images  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  

 

 amaretti(amerikan)

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
SkaNdaL
Admin
Admin
SkaNdaL


Kadın
Mesaj Sayısı : 277
Yaş : 40
Nerden : Balıkesir
Lakap : ♥ღ!.PiSkOpaT.!ღ♥
Kayıt tarihi : 13/09/08

amaretti(amerikan) Empty
MesajKonu: amaretti(amerikan)   amaretti(amerikan) Icon_minitime1Paz Eyl. 14, 2008 3:11 am

MALZEMELER
220 gr. toz şeklinde dövülmüş badem
30 gr. ince dilimlenmiş badem
¼ çay kaşığı badem esansı
2 adet yumurtanın beyazı (oda sıcaklığında olmalı)
185 gr. toz şeker

HAZIRLANIŞI
Derin bir kabın içinde toz şeker ve yumurta beyazlarını bir mikser yardımıyla kar haline gelinceye, katılaşıncaya kadar en az 7-8 dakika çırpalım. Öte yandan toz bademi 60 gr. toz şeker ile iyice karışana kadar karıştıralım. İçine badem esansını da damlatalım.
Şimdi de kar halindeki yumurta aklarını badem içine ekleyip, tahta kaşık ile köpüğü söndürmeden karıştıralım. Üzerine yağlı veya pişirme kağıdı serili fırın tepsisine tatlı kaşığı yardımı ile ufak parçalar şeklinde bu karışımı dökelim (istenirse ufak kek pişirme kağıtlarının içine de dökülebilir).
Daha önceden 150 derecede ısıtılmış fırında 15 dakika kadar pişirelim. Ama sakın fırından çıkarmayın, en az 30 dakika kadar bekletelim. Amerettilerin ortası yumuşak, dış kenarları hafif sarı-kahverengi olacak. En az bir hafta saklayıp, yiyebilirsiniz.

Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
amaretti(amerikan)
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Seker.fforum.biz :: Hanımların Dünyası :: YeMeK TaRiFLeRi :: Dünya Yemekleri-
Buraya geçin: