Seker.fforum.biz
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Seker.fforum.biz

AnasayfaAnasayfa  Son KonularSon Konular  Latest imagesLatest images  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  

Muazzez Ersoy biyografisi

YazarMesaj
ZaLiM
Süper Mod.
Süper Mod.
ZaLiM

Kadın
İş/Hobiler : admin-sekerf.forum.biz
Lakap : papatya

Muazzez Ersoy biyografisi Empty
MesajKonu: Muazzez Ersoy biyografisi   Muazzez Ersoy biyografisi Icon_minitime1Salı Eyl. 16, 2008 12:13 am

Muazzez Ersoy biyografisi Muazzezersoy

1958 yılında İstanbul'da dünyaya geldim. Çocukluğum ve gençlik yıllarım Kasımpaşa'da geçti. Benim müzikle ilgilenmemde en büyük etken sevgili annemin müziğe olan ilgisi ve sevgisi oldu. Bu sevgi o kadar büyükmüş ki, daha gençlik yıllarında karar vermiş. Annemin bu tutkusu daha gençlik yıllarımda beni de etkisi altına aldı ve ortaokulu bitirdikten sonra öğrenimimi müzik dersleri alarak sürdürmeye karar verdim. Bu yıllarda sayın İrfan Özbakır ve sayın Baki Duyarlar gibi değerli hocalardan musiki dersleri aldım. Tezgahtarlık yaparak kazandığım bütün paramı musiki derslerine yatırıyordum.
İlk olarak 1982 yılında İstanbul Pembe Köşk Gazinosu'nda assolist olarak sahneye çıktım. Bu arada 1985 yılında TRT Ankara Radyosu'nun açmış olduğu sınava katıldım fakat maalesef kazanamadım. Bu başarısızlık benim ilerideki başarılarım için adeta itici bir güç oldu. 1989 yılında TRT Ankara Radyosu Şeflerinde değerli hocam sayın Cahit Ünyaylar ile çalışmaya başladım. 1990 yılında TRT'ye gönderdiğim yorumu bana ait olan altı eser denetiminden geçti. T.C. Kültür Bakanlığı Devlet Korosu Solisti olarak üç yıl görev yaptım.
Kset çalışmalarıma Elenor Plak ile başladım. "Seven Olmazki" ve "Herşeyim Sensin" beni dinleyicilerimle buluşturan ilk iki kasetimdi. Daha sonra Raks Müzik Yapım ile "Sizi Seviyorum" ve "Sensizlik Bu" isimli üçüncü ve dördüncü albümlerimi yaptım. Amacım bundan sonra ki çalışmalarımı kendi firmamı kurup yapmaktı. ?Bunu da başardım ve Levent Müzik adı altında ekip olarak çalışmalara başladık. 1995 yılında Nostalji Serisi albümlerimin birincisi "Nostalji 1" siz müzik severlerin ilgi ve beğenisine sunduk. Gördüğümüz büyük ilgi ve sevgi üzerine 1996 yılında "Nostalji 2", 1997 yılında ise "Nostalji 3" siz müzikseverlerle buluştu. 1998 yılında bir ilke imza attık ve "Nostalji 4-5-6" aynı anda piyasaya çıktı. Bundan sonra ki çalışmam "Nostalji 7-8-9" ve son albüm çalışmam "Nostalji 10-11-12" yine sizlerin isteği doğrultusunda üçlü olarak çıktı.
Dostlarımın ve sevenlerimin verdiği destek ile çalışmalarımı daha ileri götüreceğime ve bu güzel birlikteliğin, dostluğun ömürboyu devam edeceğine inanıyorum.

Notlar:

Muazzez Ersoy sanat hayatında bugüne kadar kırılması güç bir rekora imza atmıştır. Bunlardan biri 3 albümü bir arada çıkarıp bir tanesini sevenlerine hediye olarak vermesidir.

Geçtiğimiz yıllarda gerçekleştirdiği Türkiye Turnesi'nde 30 ilde stad konserleri vermiş, böyle bir organizasyona katılan ilk bayan Türk Sanat Müziği Sanatçısı olmuştur. Sanatçı bu turnede 25,000 km. yol katedip Türkiye'nin pek çok bölgesinden 600.000 bayan hayranına seslenmeyi başarmıştır. Muazzez Ersoy son 10 yıl içinde 13.000.000'luk rekor rakamla albümleri en çok satış yapan sanatçıdır.
Bununla beraber 10 yılda 28 klip çekerk aynı zamanda en çok klip çeken sanatçı olmuştur.
Nostalji serisi ile eskinin unutulmaz eserlerini bir bir günümüze getirip bu eserleri genç kuşaklara sevdirmeyi başarmıştır. Bu yüzden Nostalji Kraliçesi ünvanını kazanmıştır. Bu albümlerin başarısını kendine mal etmeyerek albümlerinde eserlerine yer verdiği söz yazarı ve bestecileri unutmayarak onları ödüllendiren tek Türk sanatçısıdır. Ödülün yanı sıra telif hakları konusunda çok büyük titizlik göztermiştir. 1995'te kurduğu Levent Müzik Şirketi'nde dünya starlarının yaptığı gibi, menajerlik, basın ve promosyon, müzik yönetmenliği, moda editörlüğü bölümlerini aynı çatı altında toplayarak bu konuda da öncü olmuştur. Levent müzik bünyesinde kurulan müzik arşivi özellikle Türk Sanat Müziği dalında oluşturulmuş en büyük arşivlerden biridir. Yaklaşık 50.000 şarkıdan oluşan plak, kaset ve cd yi sevenleriyle daha yakın olmak ve onların görüşlerini daha yakından takip edebilmek amacıyla kendi internet sitesinin oluşturulmasını sağlamıştır. Bu konuda da bir ilk olmayı başarmıştır.
İsmi hiçbir sansasyona karışmayan, sadece sanatıyla gündeme gelen Muazzez Ersoy, albüm satışlarındaki başarısının yanı sıra bu yönüylede halkın gönlündeki kraliçelik ünvanını korumuştur. "Nostalji 1" albümü piyasaya çıkarken bu serinin 12 adet olacağını daha en başında belirten sanatçı halkın albümlerine göstermiş olduğu ilgiden son derece memnundur.
Nostalji'lerin ve Muazzez Ersoy'un önlenmez yükselişi, sanatçının her fırsatta dile getirdiği müzikte kalıcı olabilmek ve genç nesile Türk Sanat Müziği'ni sevdirmek konularında başarılı olduğunun bir kanıtıdır.
http://www.seker.yetkin-forum.com

Muazzez Ersoy biyografisi
1 sayfadaki 1 sayfası