Seker.fforum.biz
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Seker.fforum.biz


 
AnasayfaAnasayfa  Son KonularSon Konular  Latest imagesLatest images  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  

 

 KARNI YARIK

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Admin
Admin
Admin
Admin


Kadın
Mesaj Sayısı : 46
Yaş : 39
Kayıt tarihi : 29/08/08

KARNI YARIK Empty
MesajKonu: KARNI YARIK   KARNI YARIK Icon_minitime1C.tesi Eyl. 13, 2008 12:18 am

KARNI YARIK Karni_yarik
Malzemeler:
- 6 adet orta boy patlıcan
- 2 adet soğan
- 3 adet domates
- 250 gr. kıyma
- 1/3 bardak çiçek yağı
- 2 çorba kaşığı margarin
- 1 bardak et suyu
- 1/2 demet maydanoz
- Karabiber
- Tuz


Yapılışı:
Patlıcanları alaca soyup ortalarından ikiye ayırın. Sonra, içinde bol tuz bulunan suya atarak yarım saat bekletin. Patlıcanları tuzlu sudan çıkarıp bol suda yıkayın ve kevgire çıkarın.

Bir kenarda domateslerin kabuklarını soyun. 6 dilim kestikten sonra gerisinin çekirdeklerini çıkartıp küçük parçalara doğrayın.Soğanları zar şeklinde doğrayın. Bir tavada çiçek yağını kızdırıp bir bezle kuruladığınız patlıcanları hafif pembemsi bir renk alana kadar kızartın.

Diğer bir tavada 2 çorba kaşığı margarin eritip, soğanları 1-2 dakika kavurun. Kıymanın 4 / 5 'ini ilave edip kavurmaya devam edin. Kıymalar suyunu salıp da tekrar çekilince, domatesleri ekleyerek kavurun. Hafifçe renk alınca, ateşten alın ve tuz, karabiber ile kıymanın geri kalanını ilave edip karıştırın. Bu karışımı yarılmış patlıcanların içlerine doldurun ve üzerlerine birer dilim domates koyun.

Patlıcanları bir tepsi üzerinde yan yana dizin. 1 bardak sıcak et suyunu üzerlerine döküp fırında veya ateş üzerinde 20 dakika kadar pişirin. Üzerine kıyılmış maydanozlar serperek servis yapın.

Afiyet olsun.

Sayfa başına dön Aşağa gitmek
https://seker.yetkin-forum.com
 
KARNI YARIK
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Seker.fforum.biz :: Hanımların Dünyası :: YeMeK TaRiFLeRi :: Yemeklerimiz-
Buraya geçin: