SkaNdaL Admin
Mesaj Sayısı : 277 Yaş : 40 Nerden : Balıkesir Lakap : ♥ღ!.PiSkOpaT.!ღ♥ Kayıt tarihi : 13/09/08
| Konu: Asure Paz Eyl. 14, 2008 3:52 am | |
| Asure
Malzemeler:
2 su bardagi keskek (bugday yarmasi) 250 gr. nohut 250 gr. kuru fasulye 1 su bardagi kuru incir 1 su bardagi kuru kayisi 1 su bardagi dolmalik fistik 1 su bardagi kus üzümü 1 su bardagi kuru üzüm 1 su bardagi süt 1 su bardagi pirinc 50 gr. kuru karanfil (yanlis anlasilma olmasin asurelik karanfil bu) 500 gr. seker (daha fazla veya az bu sizin damak zevkinize kalmis) Yapilisi:Keskekler bi gece önceden sicak suda islatilir,ayni sekilde nohut ve kuru fasulyede islatirilir.. Yumusayan keskekler büyükce bi tencerede,yarilana kadar kaynatilir,nohut ve fasulye baska bi kapta ayri ayri haslanir,ayni sekilde diger malzemeler de haslanir keskek bi tarafta piserken,yarilan keskeklere sirasiyla tüm malzemeler ilave edilir ve özlesene kadar kaynatilir,kivama gelen asure karisimina suda eritilen seker ilave edilir ve suyunun miktari bu sekilde belirlenmis olur,süt de ilave edilip kaynatilmaya devam edilir,diger tarafta kaynatilan karanfilin suyuda ilave edilip asurenin özlesmesi saglanir,istege göre ister sicak ister soguk sekilde servis yapilir,üzerine findik,ceviz veya tarcin konular.. Afiyet olsun.. Alıntıdır... | |
|