Seker.fforum.biz
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Seker.fforum.biz


 
AnasayfaAnasayfa  Son KonularSon Konular  Latest imagesLatest images  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  

 

 Asure

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
SkaNdaL
Admin
Admin
SkaNdaL


Kadın
Mesaj Sayısı : 277
Yaş : 40
Nerden : Balıkesir
Lakap : ♥ღ!.PiSkOpaT.!ღ♥
Kayıt tarihi : 13/09/08

Asure Empty
MesajKonu: Asure   Asure Icon_minitime1Paz Eyl. 14, 2008 3:52 am

Asure Asure6lv

Asure

Malzemeler:

2 su bardagi keskek (bugday yarmasi)
250 gr. nohut
250 gr. kuru fasulye
1 su bardagi kuru incir
1 su bardagi kuru kayisi
1 su bardagi dolmalik fistik
1 su bardagi kus üzümü
1 su bardagi kuru üzüm
1 su bardagi süt
1 su bardagi pirinc
50 gr. kuru karanfil (yanlis anlasilma olmasin asurelik karanfil bu)
500 gr. seker (daha fazla veya az bu sizin damak zevkinize kalmis)


Yapilisi:

Keskekler bi gece önceden sicak suda islatilir,ayni sekilde nohut ve kuru fasulyede islatirilir..
Yumusayan keskekler büyükce bi tencerede,yarilana kadar kaynatilir,nohut ve fasulye baska bi kapta ayri ayri haslanir,ayni sekilde diger malzemeler de haslanir keskek bi tarafta piserken,yarilan keskeklere sirasiyla tüm malzemeler ilave edilir ve özlesene kadar kaynatilir,kivama gelen asure karisimina suda eritilen seker ilave edilir ve suyunun miktari bu sekilde belirlenmis olur,süt de ilave edilip kaynatilmaya devam edilir,diger tarafta kaynatilan karanfilin suyuda ilave edilip asurenin özlesmesi saglanir,istege göre ister sicak ister soguk sekilde servis yapilir,üzerine findik,ceviz veya tarcin konular..

Afiyet olsun..

Alıntıdır...
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
Asure
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Seker.fforum.biz :: Hanımların Dünyası :: YeMeK TaRiFLeRi :: Pasta-kek ve börekler :: Tatlılar-turtalar-
Buraya geçin: