En çok ramazan ayında tükettiğimiz hurmayı, krem peynirle birleştirip nefis bir tatlıya dönüştürebileceğinizi düşünmüş müydünüz? Gün boyu düşen kan şekerinizi düzenli olarak yükseltecek, krem peynir ile kalsiyum kazandıracak hurma tatlısı tarifi..
Malzemeler,
30 adet iri hurma
1 kutu krem peynir
1-2 adet portakal
30 grm badem (2 yemek kaşığı kadar)
Yapılışı,
1. Hurmaları zedelemeden çekirdeklerini çıkarın
2. Krem peyniri yumuşak bir kıvam alıncaya kadar çatalla ezin
3. Portakalları içiye yıkayıp kabuklarını rendeleyin ve kabukların suyunu sıkıp peynirin içine karıştırın.
4. Bademleri sıcak suda bekletip kabukları yumuşayınca soyun ve irice parçalayın
5. Yapmış olduğunuz peynirli karışımı buzdolabı poşetnin içine doldurun ve poşetin uç kısmında küçük bir delik açın hurmaların içine sıkarak doldurun.
6. Servis tabağına aldığınız hurmaları kabaca dövülmüş bademlerle süsleyin ve bekletmen servis yapın.
Notlar,
Krem peyniri ezmekte zorlanırsanız eğer içine 1 yemek kaşığı süt ilave edin. Hurmalarıda iri alırsanız daha iyi sonuç elde edersiniz.
Afiyet Olsun